Wat te doen tegen discriminatie op de werkvloer?

Je zit zoals altijd in je bureaustoel te werken op kantoor. Aan andere computers wordt geroddeld en elders worden flauwe grapjes gemaakt. Over seksuele geaardheid, leeftijd, ras of iets anders. Dan kun je dat melden bij je werkgever. Discriminatie is verboden, ook op de werkvloer. De ARBO-wet verplicht werkgevers om discriminatie aan te pakken.

Werknemer speelt grote rol
Als werknemer kun je proberen een fijne werksfeer te creƫren en iedere collega hetzelfde te behandelen. Maar soms is dat niet genoeg. De werkgever moet zorgen dat leidinggevenden weten wat discriminatie is, zodat ze maatregelen kunnen treffen. Het risico op discriminatie is op een aantal manieren te voorkomen. Als werkgever kun je je de volgende vragen stellen:

  • Is er genoeg variatie in de samenstelling van het personeel? (Zorg dat er geen groepen of personen in de minderheid zijn).
  • Hoe wordt er samengewerkt?
  • Hoe wordt er op het intranet met elkaar gesproken?
  • Wordt er geroddeld?

Als werkgever kun je je open opstellen, zodat werknemers gemakkelijk naar je toestappen. Ze hebben dan het gevoel met hun problemen bij je terecht te kunnen.

Gedragscode
De werkgever wordt aangeraden een gedragscode op te stellen tegen discriminatie. Als deze onder de werknemers wordt verspreid, weten ze waar ze aan toe zijn en kunnen ze op hun fouten worden gewezen als ze de regels niet naleven. Dit kan getest worden met bijvoorbeeld een tevredenheidsonderzoek op de werkvloer. Daar kunnen werkgevers aangeven of de sfeer goed is en of er bijvoorbeeld geroddeld wordt. Een ander moment om het erover te hebben is het functioneringsgesprek.